21 вересня 2024

Принеси нам, пташко, миру!

21 вересня, українці разом з цивілізованим світом відзначають Міжнародний день миру та День миру в Україні– день, присвячений припиненню вогню та відмові від насильства. Ця дата нагадує всім про важливість злагоди й порозуміння між людьми, націями та державами.
З цієї нагоди бібліотекар Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки провела захоплюючий майстер-клас для маленьких жителів селища Інженерне «Принеси нам, пташко, миру!».
Під час заходу діти виготовляли поробки у вигляді голубів миру з паперу. В процесі творчої роботи бібліотекар розповідала про символічне значення голуба, який з давніх часів вважався священним птахом.
Голуб є символом чистоти, надії та миру, що підкреслює прагнення людства жити без війни й насильства.
Діти з радістю долучилися до майстер-класу, створюючи своїх паперових голубів. Вони є нагадуванням про важливість миру та доброти, яку кожен може принести у світ. На завершення бібліотекар прочитала байку Микити Годованця «Голуб і лелека» яка всім дуже сподобалась.

Сьогоднішній день – не лише символічна дата, але й важливе нагадування світу про те, що в нашій країні вже третій рік триває жорстока і кривава війна, яку почала росія. Ми пережили стільки випробувань і втрат, що справді можемо сказати, що як ніхто розуміємо цінність миру.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік