29 вересня 2024

Осінні фантазії: сто кольорових листочків

Коли дні стають коротшими, а сонце позолотило верхівки дерев, розфарбувавши листя в строкаті яскраві кольори – у гості завітав перший осінній місяць – вересень. І саме на початку цієї пори року природа одягається в золоте вбрання, а з дерев повільно опадає перше різнокольорове листя.
Не змогли обійти цю чарівність природи і учасники «Творчої студії» Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, маленькі мешканці селища Інженерне, щоб не використати всю красу та різнобарвність природи на черговій зустрічі під час майстер-класу «Осінні фантазії».
Натхненні неповторною красою та чарівністю осіннього листя діти навчилися створювати чудову поробку – паперову вазу, яку вони прикрасили справжніми витворами природи – осінніми листочками. Цей різнобарвний витвір став яскравим символом природи та фантазії.
Під час заняття бібліотекар розповіла дітям цікаві факти про осінь, описала, чому листя змінює кольори, та ознайомила з явищами, що відбуваються в природі восени. Діти активно брали участь у бесіді, розгадували загадки, а створені поробки стали не лише творчим досвідом, а й маленькими неповторними витворами мистецтва.
На останок бібліотекар познайомила дітей із зворушливою книжечкою Єви Сольської «Їжачок і клиновий листок» та розповіла історію про маленького їжачка Григорика.
Який дуже любить солодке і маму з татом. А ще грати з друзями, та як одного разу він забув привітати маму з днем народження.
Цей день подарував юним мешканцям селища багато нових знань, гарного настрою та можливість втілити свої осінні фантазії у життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік