18 вересня 2024

Поетична хвиля мого міста

Кожне українське місто має свій унікальний колорит, своє обличчя, свою історію, але всі вони об’єднані між собою сильним духом та спільною мовою, яка сьогодні є символом свободи й згуртованості. Місто-герой Херсон, яке є рідною домівкою для багатьох поколінь, також є важливою частиною цього мовного та культурного багатства.
Напередодні святкування Дня міста, у рамках проєкту «Плюсуй українську!», маленькі користувачі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, налаштувавшись на поетичну хвилю, досліджували та пізнавали свій край через вірші херсонських авторів.
Першим кроком до пізнання стала віртуальна піша прогулянка від залізничного вокзалу до набережної, під час якої присутні вивчали нові назви проспектів та вулиць рідного міста та згадували свої власні адреси. Відгадуючи загадки та читаючи вірші «Морської абетки» В. Загороднюка, хлопчики і дівчатка потрапили на парусний фрегат, а піднявши вітрила та якір, вирушили віршованими хвильками по Дніпру.
Завдяки творчості М. Братана маленькі херсонці на палубі «грали» у футбол з парасолькою, дізналися про свято – День святого Миколая, а повчальні рядки про розумного кошеня Т. Щерби надихнули на створення кумедних киць з різнокольоровими вушками та носиками.

Поетична хвиля нашого рідного міста-героя Херсон нерозривно пов’язана з культурою, традиціями та природною красою української мови. Тому сьогодні, як ніколи, важливо підтримувати рідну мову в Херсоні, адже це частина нашої боротьби за свободу й незалежність. Тож кожен раз, коли ми вибираємо українську, ми підтримуємо не тільки свою національну ідентичність, але й наше рідне місто, його людей і його майбутнє.
Плюсуй Херсон – Плюсуй українську !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік